3792529621_35709e9336.jpg

Kai kyseli lyhyesti ja ytimekkäästi lempipubistani Lontoossa. On tosi vaikea nimetä vain yhtä, joten rankkasin pubit kolmeen rakkaaseen. Hirmu kivoja pubeja on paljon enemmänkin kuin vain nämä, joten valintaan vaikutti näissä pubeissa vietetyn ajan määrä. ;)

1. The Bull – Upper Streetillä Angelissa sijaitseva sunnuntain kantapubimme, jossa monen monta Sunday Roastia on Lontoon aikoinani nautittu. Palvelu on englantilaistyylisesti vaihtelevaa, mutta ruoka hyvää ja olut- ja viinivalikoima kattava. Muutenkin tunnelma ja asiakkaiden ikähaarukka on sopivan rento.

2. The Water Poet – Spitalfieldsin lähellä sijaitseva vähän isompi ja hintavampi pubi, jossa keittiö on hidas, mutta hyvä. Pubissa on myös enemmän perinteisen brittipubin meininki biljardipöytineen, kirjoineen ja peleineen. Pubissa on myös erillinen kabinetti/ravintolaosa, jos haluaa viettää vähän fiksumpaa (lue: hiljaisempaa) iltaa. Täällä käymme usein jos piipahdamme Brick Lanella/Spitalfieldissä shoppailemassa ja/tai syömässä.

3. White Hart – Tämä Waterloon aseman lähellä, hiljaisella sivukadulla lymyilevä pikkupubi on maantieteellisesti kantapaikkani. Pubissa on hyvä lounasmenu ja erityisesti Sunday Roast. Pubin tilat ovat valitettavasti pienet, joten sunnuntaisin pubiin täytyy tulla ajoissa, muuten pöytää saa odottaa kauan. Poikkeamme tänne yleensä silloin, kun olo on vähän heikompi (yleensä edellisen illan takia).

Waterloon lähellä on muuten muitakin kivoja pubeja, varsinkin Lower Marshin Walrus ja Camel & Artichoke ovat kivoja parin pintin paikkoja South Bankillä vierailun jälkeen. Nykyinen kantapaikkamme töiden jälkeisille pinteille on vielä vähän hakusessa, mutta empiirinen tutkimus on käynnissä... Kaunein ja erikoisin vaihtoehto tähän mennessä on ollut Barnsburyn The Albion. Haaveenani on myös joskus tehdä seuraavanlainen pub crawl eli vierailla mahdollisimman monessa Fleet Streetin vanhassa ihanassa pubissa. Siihen koitokseen täytyy kyllä löytyä hyvää seuraa ja pitää kai hieman valmentautuakin. :D