Olen jo pidemmän aikaa halunnut kirjoittaa Lontoon turistibusseista ja niille hyvästä vaihtoehdosta. Lontoon joukkoliikenne on yleisesti ottaen aika hyvänlaatuista. Bussit varsinkin kulkevat keskustan reiteillä usein ja nopeasti, riippuen tietenkin päivästä ja ajankohdasta. Keskustassa toimii useampikin turistibussifirma, mutta voisin sanoa, että joukkoliikenteellä voi kulkea yhtä hyvin ja paljon halvemmalla, nähden samat kohteet kuin bussifirmojen reiteillä. Näin het'sillään voin keskustan reiteistä ehdottaa ainakin seuraavia:

 

24 Huristelee suoraan Camdenistä Tottenham Court Roadin ja Oxford Streetin päähän ja sieltä ohi Leicester Squaren kohti Trafalgar Squarea.

 

38 Kulkee lempparikaupunginosastani Angelista British Museumin ja Piccadilly Circuksen kautta Hyde Parkin kulmille.

 

453 Ajelee Baker Streetiltä Oxford Streetin kautta Regent Streetille ja sieltä Trafalgar Squaren kautta Big Benin viereen Thameksen rantaan.

 

Lontoon joukkoliikenteen eli Transport for Londonin kotisivut ovat varsin kätevät kanssa, ja sieltä löytyy loistava kartta reittejä suunnitellessa. Rahaa voi myös säästää ostamalla Bus Pass- bussikortin esim. päiväksi tai sijoittamalla kaikessa joukkoliikenteessä toimivaan Oyster-korttiin. Niistä on kanssa lisätietoa tuolla TFL:n sivuilla.