3090251146_8b6c1d733b.jpg

 

Tehdään tänään joulumeemi! Tämähän teki kierroksia blogeissa jo viime vuonna, mutta sopii hyvin ajankohtaan. Haastan juttelemaan joulusta: Inkan, Juanitan, Maurelitan ja Tiffanyn. :)

 

Pidätkö joulusta? Miksi?

 

Pidän ihan hirveästi. Sen merkitys on muuttunut itselleni vuosien varrella, mutta silti rakastan kaikkea jouluista kynttilöistä ja valoista koristeisiin ja tuoksuihin. Kaikkein parasta joulussa itselleni on kuitenkin perheen ja ystävien kanssa oleminen ja lahjojen ostaminen/antaminen. Ostan joululahjoja jo pitkin vuotta. Varsinkin jos nään jotain kivaa, jonka tiedän ilahduttavan jotain ystävää tai perheenjäsentä jouluna.

 

Miten tahtoisit viettää joulusi? Kenen kanssa? Missä?

 

Joulun vietän mielelläni perheen kanssa ja Suomessa. Olen ollut tähän mennessä vain kaksi joulua Englannissa. Toisen niistä töissä (kauhea vuosi) ja toisella kertaa perhe tuli Suomesta tänne päin. Jotenkin vain se valkea joulu on se oikeanlainen, vaikka viimeset pari vuotta edes Suomessa se ei ole ollut sellainen. :(

 

Onko sinulla joulukalenteria? Minkälainen?

 

Tänä vuonna ei ole, jos omaa blogijoulukalenteria ei lasketa. Nuorempana teimme sisaren kanssa toisillemme joulukalenterit, kun kasvoimme lasten suklaa/tarrakalenterista ohi. ;) Tämä joulukalenteriperinne elää, ja Suomeen lähti tänäkin vuonna pieni itsekyhätty joulukalenteri pikkusiskolle.

 

Pelkäsitkö pienenä joulupukkia?

 

En muistaakseni. En ainakaan paljon. Laulaa pukille kuitenkin piti aina, ja se taisi pelottaa/jännittää enemmän.

 

Mikä on ensimmäinen muistamasi joulu?

 

Muistan (varmaankin) valokuvien ja vanhempien kertomuksien kautta minkälaisia joulut olivat lapsena. Enemmänkin muistan pieniä palasia, kuten makuja ja tuoksuja, joita enää ei ole nyt kun isovanhemmat eivät ole enää elossa.

 

Missä vietät joulusi tänä vuonna?

 

Suomessa, kotona vanhempien luona. Lumen keskellä (pliiiiiis).

 

Oletko ollut tuhma vai kiltti tänä vuonna?

 

Kiltti tottakai, mitään muuta en tunnusta. :D

 

Mitä toivot eniten jouluksi?

 

Tänä vuonna lumen lisäksi haluaisin lahjoiksi suomalaista kirjallisuutta, IvanaHelsingin heijastimen ja Fazerin suklaata. Suomen kieltä tulee usein ikävä, ja sen lukeminen lehdistä ja kirjoista on aina ihan herkkua.

 

Nimeä mieluisin jouluruokasi:

 

Tykkään erityisesti lanttulaatikosta, imelletystä perunalaatikosta, äidin itsetehdystä rosollista ja joululimpusta. Ooh, ja joulutortuista. :)

 

Oletko kenties jo ostanut/saanut valmiiksi kaikki aikomasi lahjat?

 

Lahjat on ostettu, ja suurimmalta osin jo paketoitukin. Sain joulukortitkin lähetettyä tänä vuonna ajoissa, enkä perinteisesti viime tinkaan. ;)

 

Mikä on sinun kaunein joululaulusi?

 

Sylvian joululaululla on minulle paljon tunnearvoa. Ulkomaalaisista joululauluista Fairytale of New York on ehdottomasti se paras.

 

Paras jouluaiheinen leffa?

 

Katson Love Actually-elokuvan aina ennen joulua. Se on ollut oma joulusuosikkini siitä asti kun ilmestyi.

 

Paras joulumuistosi?

 

Niistä usea liittyy isovanhempiin, varsinkin mummin kanssa leipomiseen ennen joulua, ja lahjojen jakamiseen.

 

Mitä joulussa odotat eniten?

 

Lomaa töistä ja laatuaikaa perheen kanssa. Joulutraditioita noin yleensä. Pipareita, lunta, ja joulusaunaa.

 

Minkälainen joulukuusi teillä on?

 

Kotona Lontoossa en yleensä hanki kotiin kuusta. Töissä sellainen pieni (pinkki) tekokuusi seisoo työpöydällä. Suomessa meillä on kotona ulkokuusi, vaihtelevalla menestyksellä. :D

 

Osallistutko salaiseen pikkujoululahjojen vaihtoon koulussa tai työpaikalla?

 

Työpaikalla oli ennen sellainen tapana. Britit yleensäkin antavat ns. Secret Santa-lahjoja työpaikoilla toisilleen. Tänä vuonna tiimin välit ovat niin kireät, ettei moista traditiota olla edes uskallettu ehdottaa. Hyvä että pikkujoulujen järjestely onnistui. :|

 

Onko sinulla pikkujouluja tiedossa?

 

Ensimmäiset oli tiistaina, ensi viikolla on luvassa yhdet isot ja pari muuta pienempimuotoista.

 

Kuinka monta joulukorttia lähetät?

 

Tänä vuonna kortteja lähti parikymmentä joka puolelle maailmaa. Sähköpostin kautta saattaa muutama joulutervehdys vielä lähteä muille tutuille ja tuntemattomille.

 

Joulutoiveesi?

 

Lunta, lunta, lunta, pipareita ja joulurauhaa kaikille.