938870324_3ef5a387c1.jpg

Eeva kyseli top 3 asiasta, mitä Suomesta kaipaan, jos perhettä tai ystäviä ei lasketa mukaan. Vasta Suomesta lomalta palanneena on aika helppo vastata, ja jopa jonkinlaisessa järjestyksessä:

1. Sauna - Mon amour. Kuntosalien saunat täällä eivät ole oikeita saunoja, eikä siellä suomalaisella merimieskirkollakaan niin helposti tai halvasti sauno. Valitettavasti. Puulämmitteinen ja järven rannalla se olla pitää. ;)

2. Ruoka - Enpä olisi koskaan uskonut ikävöiväni  mm. maksalaatikkoa, mutta kotiruuat jota lapsesta asti on mättänyt ovat kuitenkin niin ihania, varsinkin äidin tekeminä. Suomessa on myös hyvää se, että ruuan kanssa tarjoillaan aina automaattisesti salaattia ja/tai kasviksia. Tapa joka tässä maassa on vielä hieman hakusessa.

3. Kansainvälinen uutisointi ja TV/elokuvatarjonta - Uutisointi on täällä TVssä ja lehdistössä aika UK & USA-keskeistä. Maailman uutisia ja tapahtumia joutuu etsimään ja on helpompi seurata netin kautta. Sama painotus on myös telkkarin puolella, ja minulla on usein ikävä ulkomaalaisia elokuvia ja sarjoja, joita harvoin näytetään prime time-aikaan TV:ssä. Onneksi on TVkaista! :)