Lontoon ravintolaelämä on vilkasta ja monipuolista. Ruokaa on tarjolla joka puolelta maailmaa, mutta silti aidon ja edullisen ravintolan löytäminen ei varsinkaan keskustassa olekaan niin helppoa. West End on täynnä joko ylihinnoiteltuja tai laadultaan ihan kauheita ravintoloita, johon turistina on helppo eksyä. Pizza Hutista kannattaa erityisesti pysyä keskustassa kaukana, sillä niiden hiiriongelma on hurja, ja yksi parhaiten tunnetuista salaisuuksista lontoolaisten keskuudessa. 

Lontoossa ollessa kannattaakin siis joko matkata hieman laajemalle alalle keskustan "ulkopuolelle" tai sijoittaa viikottain ilmestyvään Time Out-lehteen, jossa yleisen menon lisäksi on ruoka/ravintolaehdotuksia. Time Outilla on muistaakseni myös vuosittain ilmestyvä restaurant guide, jossa ravintolat listataan laadun lisäksi hintojen mukaan. Kätevää! Myös aamuisin ilmestyvä Metro-ilmaisjakelulehti kirjoittaa keskiviikkoisin ruoka-arvosteluja ja suosituksia hienommista ja hieman edullisimmistakin Lontoon ravintoloista.

Oma lemppariravintolani Lontoossa on Wagamama. Se on japanilaishenkinen (muttei sushi) ravintola, jossa hinta-laatu-annoskokosuhde on ihan nappiin. Ketjun ravintoloita löytyy tiheään keskustasta ja sen ulkopuoleltakin, ja sisustus on kanttiiniomainen, mutta lämmin. Ruoka valmistetaan avokeittiössä (aina bonus Lontoossa), ja palvelu on nopeaa ja ystävällistä. Kaiken lisäksi vihreä tee on ilmaista, eikä kukaan ole ulosheittämässä vaikka tilaa toisenkin kupin. Olen kiikuttanut kaikki Lontoossa vierailleet ystävät ja sukulaiset Wagamamaan näiden vuosien aikana, ja vastaisuudessakin sen teen. Siksi suosittelenkin sitä lämpimästi. :-)