Venyttelen töissä viimeistä tuntia tänään kituutellen. Kiitokset kaikille taas ihanista kommenteista. Joku kyseli tuosta edellisestä jutusta, että mitä ne kymmenen asiaa Lontoosta olivat. Tässä niitä vanhoja, ja uusiakin, parhaita asioita Lontoossa:

Melting Pot - Lontoosta löytyy kaikki maailman kansalaisuudet. Ei siis tarvitse matkustaa kauas, että voi kokea uusia kulttuureja ja/tai ihmisiä. Eri kaupunginosissa on omat niin vahvat siirtolaisuusyhteisönsä, että joskus tuntuu ihan kuin olisi eri maassa, kun niissä vierailee.

Ilmaiset museot - sisältää kaikki isommat ja ihanat Lontoon galleriat ja museot. Niissä on ihana vaellella usein ajan kanssa ja ajatuksella, kun ei ole hoppu saada jotain koko rahan edestä.

Musiikkianti - kaikkea epämääräisen hämärästä supersuosittuun voi nähdä, kuulla ja kokea livenä.

Ruokakulttuuri - ravintoloita ja ruokakauppoja aitoine ruokineen ja ruoka-aineineen löytyy Lontoon joka kolkasta. On ihana kokeilla uusia ja ihmeellisiä ruokia, joko toisten tai itsensä valmistamana.

Muoti - Yksilöllistä, mielenkiintoista ja värikästä. Massan mukaan ei tarvitse pukeutua, ja kukaan ei kyylää, jos noudattaa omaa tyyliään. Ja kaikkea löytyy!

Open 24hrs - Kaupat ovat auki myöhään, ja aina sunnuntaisin. Jos unohdan ostaa jotain viikonloppuna, ei tarvitse kituutella maanantaihin, vaan kävelen suoraan kauppaan takaisin. Viikolla voin helposti käydä ruokaostoksilla vaikka keskellä yötä, kun suurimmat supermarketit ovat vuorokauden ympäri auki.

Tapahtumat - Lontoossa on aina jotain meneillään. Tekemistä ja näkemistä riittää joka päivälle, jos vain oma kunto kestää.

Valikoima - sitä jos mitä riittää, joskus ihan ahdistukseen asti. Mitä ei tästä kaupungista saa, oli se sitten ruokaa, vaatteita tai muuta tavaraa, sitä ei tarvitakaan. Harrodsilta saa tilata vaikka norsun, jos muualta ei löydy. :-)

Matkustaminen - Ei ehkä Lontoossa itsessään, mutta Lontoosta on helppoa ja erityisesti halpaa matkustaa melkein mihinkä tahansa maailman kolkkaan. Eurooppaan varsinkin!

Energia - Vaikken mikään historian superfani olekaan, Lontoossa on ihan oma fiiliksensä, ja historian siivet havisevat useammassakin nurkassa ja kadunkulmassa. Usein kun olen kauemmin täältä pois ja palaan kaupunkiin, on sen energia melkein käsinkosketeltava. Sitä jos mitä tulee eniten ikävä, kun en täällä ole.